Frissen Fejérből

2022.01.02. 07:30

Az MCC középiskolás programja Székesfehérváron is elérhető

A Ma­thias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet a hasznos tananyagok, társadalomtudományok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára.

Majer Tamás

Forrás: Pixabay.com

A tehetséggondozó iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira 2022. január 30-ig várják a középiskolások jelentkezését. A jelentkezés menete: a kp.mcc.hu weboldalon érhető el a pályázati adatlap. Az ott olvasható felsorolásból kell kiválasztani azt a várost, ahol látogatni szeretné a jelentkező a programot. 

A lakóhelyhez, illetve iskolához legközelebbi vagy könnyen megközelíthető központ bejelölése a célszerű. Magától értetődő, hogy nemcsak fehérvári diákok jelentkezhetnek Fehérvárra. Egy esszét kell megírni a bejutáshoz: amint az a honlapon is olvasható, egy szabadon választott olvasmány, film, sorozat, színházi darab vagy előadás rövid írásbeli összefoglalása és kritikája a feladat, egy-másfél gépelt oldal terjedelemben. A benyújtott pályázati anyag tartalmi és formai követelményei a következők. Tartalmi követelmények: az összefoglalóban a választott mű rövid ismertetésén felül kritikai szemléletet is várnak, különös hangsúllyal a jelentkező személyes véleményére. Olvasónapló-szerű leírás helyett arra kíváncsiak, hogy mit gondol a jelentkező a kiválasztott műről, így írhat akár pozitív, akár negatív kritikát is. Fogalmazást korábban olvasott, megtekintett műből is lehet írni. 

Formai követelmények: a pályázati munkát a jelentkező a saját gépén szövegszerkesztőben készítse el (.doc vagy .docx formátum, maximum 3 MB), és ezután töltse fel a pályázati adatlap megfelelő helyére. Általános formázási követelmények a Wordben: Times New Roman betűtípus, 1,5 sorköz, 12-es betűméret, sorkizárt igazítás. 

A fogalmazás, valamint a csatolt fájl neve egyaránt tartalmazza a pályázó nevét és a választott mű címét. A benyújtott fogalmazásnak teljes egészében a pályázó saját munkájának kell lennie. A pályázat elküldését követően legkésőbb a jelentkezési határidőt követő két héten belül e-mailben értesítést kapnak a jelentkezők a felvételi eredményről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában