Korszerűbb fűtés és melegvíz-ellátás

2022.02.22. 17:30

Átfogó felújításra kerül sor a Szivárvány Óvodában

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Szivárvány Óvoda épületgépészeti felújítására. Az igény megalapozottságát az óvoda épületének korszerűtlen, leromlott állapota igazolja.

Héjj Vivien

Nagyné Cseterics Éva óvodavezető mutatta meg a leendő hőközpont helyét az óvoda mögött

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen hirdetett pályázatot önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. A felhívásra Székesfehérvár önkormányzata is pályázatot nyújt be, melynek tárgya a Szivárvány Óvoda épületgépészeti felújítása. A fejlesztés szükségességét az ingatlan épületének korszerűtlen, leromlott állapota indokolja.

 

A pályázat keretében az óvoda épületgépészeti felújítása, valamint fűtési és melegvíz-ellátási rendszerének korszerűsítse valósul meg. A pályázat műszaki és tartalmi leírása ismerteti: a fűtési hálózatot több ponton átépítették, különböző típusú radiátorokat építettek be, ami sok esetben alulfűtöttséget eredményez, többek között az öltözőhelyiségekben is. A felújítás eredményeként korszerű, távfűtési rendszerről üzemelő, pontosan szabályozható, energiahatékony fűtési rendszert alakítanak ki. Az épületek használati melegvíz-hálózata szintén megújul, melynek eredményeként a jelenlegi korszerűtlen villamos fűtés helyett szintén távhőrendszerről biztosítják majd a használati meleg vizet. A két épületben hőleadókkal és csővezetéki hálózattal együtt elbontják a radiátoros fűtési rendszereket, melyek helyett termosztatikus szabályozószelepekkel rendelkező radiátoros hőleadó rendszer létesül.

 

A beruházás megvalósításának feltétele, hogy 2022-ben új fogyasztói hőközpont létesüljön az udvartérben. Ez a hőközpont biztosítja majd a két épület számára a fűtési és használati melegvíz-ellátást, valamint a cirkulációs szivattyú is itt kap helyet.

 

A távhővezeték megépítését összehangolják a belső gépészeti átalakításokkal és az új hőközpont szerkezetépítésével. Az új hőközpont tervei elkészültek, a szükséges engedély is rendelkezésre áll, valamint a város idei évi költségvetése tartalmazza az építéshez szükséges anyagi fedezetet.

 

Az épületgépészeti felújítás tervezett összköltsége 32,3 millió forint, melynek egyik felét pályázati támogatásból, másikat önerejéből finanszírozza az önkormányzat. A kivitelezés tervezett ideje: 2022. július–augusztus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában