Frissen Fejérből

2022.06.17. 20:00

Megható műsorral búcsúztatták Kneifel Imrét (videó)

Az iskolai évzárók évről-évre olyan ünnepek, ahol a diákok és a pedagógusok is nagy sóhajjal, de örömmel köszönnek el az alma matertől, hiszen jöhet a jól megérdemelt vakáció, hogy aztán ki-ki ott folytassa ahol júniusban abbahagyta.

Vakler Lajos

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kivételek természetesen vannak, hiszen a végzősök immár feledik a rosszat és kicsordul a szívük, megered a könnyük a búcsú pillanataiban, de sebaj, mondják-készülve a jövőre. Ez a metódus az általános, és a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és AMI növendékeivel sem volt ez soha másképp. Az idei évzáró is úgy indult, ahogy mindenkor a Himnusz és Szózat között értékelések, dicsérő szavak, a versek méltóságával övezve, hogy aztán következzék a katarzis, ugyanis az iskola növendékei, pedagógusai, a szülők és egykori tanítványok meglepetésre készültek, amelynek komoly oka volt. Kneifel Imre, az iskola igazgatója ugyanis ebben az évben utoljára mondhatta el a sokak által szentbeszédként értékelt, mindenkor figyelemre méltó gondolatait. Kneifel Imre, a középiskolai énektanár, a karvezető, a zenész, a Fricsay- díjas népzenész nyugdíjba vonul. 

Az ünnepre titokban érkezett egykori tanítványok meglepetés műsora neki szólt. A búcsúkönnyek pedig öröklétűek, ahogy Irving fogalmazott: „A könnyeknek szentségük van. A könnyek nem a gyöngeség jelei, hanem az erőé. Választékosabban beszélnek, mint tízezer nyelv. Az elsöprő fájdalom, a mély bűnbánat és a kimondhatatlan szeretet hírnökei.” Köszönjük Kneifel Imre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában