Évnyitó gála

2023.01.13. 14:00

Büszkék a közösen elért eredményekre Bakonycsernyén

A héten tartotta Bakonycsernye önkormányzata hagyományos újév köszöntő ünnepségét, melyet sajnos az elmúlt két évben a járvány miatt nem rendezhetett meg a nagyközség, emiatt online formában történt a köszöntés.

Palocsai Jenő

Turi Balázs polgármester beszámolójában rávilágított arra, hogy szinte nem telt el úgy egy hónap 2022-ben, hogy az valami pozitív változást, fejlődést ne hozott volna.

Fotó: Önkormányzat

Idén újra személyesen köszönthették egymást a település meghívott vendégei, akik szép számban töltötték meg a polgármesteri hivatal nagytermét. A meghívottak között szerepeltek az evangélikus, katolikus és pünkösdi felekezetek vezetői, továbbá a helyi civil szervezetek, nyugdíjas klubok, énekkarok, intézmények képviselői és a település vállalkozói. Az ünnepi műsort a helyi általános iskola 6. osztályos diákja Kaviczki Ábel nyitotta meg, aki verset szavalt, majd őt követte az iskola egykori diákja Kovács Helga fuvolajátéka. Majd egy vetítés következett, az elmúlt egy év önkormányzati eseményeinek képeiből összeállított diasoron, mely az év elejétől kezdődően hónapról hónapra foglalta magába az eseményeket. 

Fotós: Önkormányzat

Ezután Turi Balázs ünnepi köszöntőjét hallgathatta meg a közönség. Beszédét online, élő közvetítésben is láthatták, hallhatták a település polgárai. A polgármester összefoglalta az elmúlt év eseményeit, beszámolt a megvalósult önkormányzati fejlesztésekről, a civil szervezetek eredményes munkájáról, az énekkar sikereiről, a csernyei emberek összefogásának eredményeiről, majd tájékoztatást nyújtott a jelenlegi helyzetről. Ezen belül is kiemelte a hivatali munkában történt változásokat. Turi Balázs azt mondta: -Ott, ahol lehetett a munkaidő egy részében otthoni munkavégzést rendeltünk el a hivatal dolgozóinak, ám mindezt úgy végeztük el, hogy azok, akikért vagyunk, tehát a csernyei polgárok ebből semmit vagy minél kevesebbet érezzenek meg. Tehát ugyanannyi idejük lesz az ügyeiket intézni, mint eddig, és kollégáink ugyanolyan lelkiismeretesen fogják szolgálni őket, ahogy azt korábban megszokhatták. 

Fotós: Önkormányzat

A településvezető az elkövetkezendő esztendő beruházásairól is részletes tájékoztatást adott és kiemelte, hogy az önkormányzat eddigi legnagyobb projektjének megvalósítása előtt áll, hiszen sikeres pályázatnak köszönhetően megépülhet a régen várt egészségház és az előtte kialakított fő tér. 

Zárásképpen Domavári Hanna a helyi általános iskola egykori diákja adott elő musical dalokat, majd megkezdődött a koccintás és vendégfogadás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában