Frissen Fejérből

2023.01.18. 16:00

Nőnapi virágok készenlétben: így nevelgetik Nadapon az ünnepre termesztett növényeket (videó)

Hosszú utat tesznek meg a nőnapi és Valentin-napi virágok, mire a virágboltokba vagy a hölgyek vázájába kerül. A velencei mezőgazdasági szakiskola nadapi telephelyén már javában nevelgetik a szebbnél szebb példányokat, elmentünk, megnéztük őket!

S. Töttő Rita

Sok hölgy arcára csalnak majd mosolyt március elején

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Teljesen mindegy, milyen az időjárás – esős, havas vagy napsütéses -, a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium nadapi telephelyén mindig éppen olyan a hőmérséklet és a páratartalom, amilyennek lennie kell ahhoz, hogy az éppen aktuális növényeknek a legjobb lehetőségeket biztosítsák. Igazi dzsungel fogadott bennünket is, amikor Pajzosné Vajda Mónika telepvezető iránymutatásával megnéztük, hogyan fejlődnek a Valentin- és nőnapra készülő virágok.

A legtöbb virág ugyan éppen az ünnepnapra tartogatja szirmai bontogatását, de persze vannak, amelyek türelmetlenül virágba borultak már. Sárga, rózsaszín, piros és kék színekben pompáznak az apró szirmú kis virágok.

Fotós: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

- A nőnapra készülvén a primulákat már tavaly augusztusban elkezdtük kiültetni, merthogy ez egy hosszú tenyészidejű növény. Így lesznek szépek idén márciusra. Néhány közülük már megkezdte a virágzást a jóidőnek köszönhetően – mutatta is az eredményt a telephelyvezető. Az öntözés itt alapkövetelmény, kapnak is a virágok éppen annyit, amennyire szükségük van. Az iskolában nem maradhat el a százszorszépek nevelgetése sem, amely szintén ennek az ünnepkörnek az egyik legjellemzőbb virága. Hamarosan az összes szépség élete csúcspontjára ér, melynek egy-egy hölgy biztosan nagyon fog örülni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában