Születésnap

2023.04.23. 13:00

Egyéves a Sóstó Vadvédelmi Központ (galéria)

Egy éve várja a mentésre szoruló állatokat, valamint a természet iránt érdeklődő családokat a Sóstó Vadvédelmi Központ. Vasárnap egy éves születésnapját ünnepelte a fehérvári intézmény.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fennállásának egy éves születésnapját ünnepelte vasárnap a Sóstó Vadvédelmi Központ Székesfehérváron. A játékos foglalkozások és állati bemutatók mellett eljöttek a központ partnerei is, amelyek standokon mutatták be tevékenységüket az érdeklődőknek. Bemutatkozott a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Herman Ottó Intézet, a Vadex, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Tüskevár Vad- és Egzotikus Állatvédő Alapítvány, a Fehér holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont, valamint a székesfehérvári Apiterápiás ház is.

A születésnap alkalmából köszönetet mondott a szakembereknek, önkénteseknek, partnereknek és a látogatóknak Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A vadvédelmi központ kapcsán pedig elmondta:

- Az állatgyógyászati tevékenysége mellett közösségformáló ereje és edukációs hatása is fontos – szögezte le, majd a Föld napja apropóján rávilágított: az emberi tevékenységet és hozzáállást érő jogos kritikák mellett a vadvédelmi központ egy igazán pozitív példa arra, hogy az ember vissza is tud adni valamit a természetnek, az állatoknak.

Csete Gábor, a központ vezetője pedig hozzátette: fantasztikus együttműködésben, elhivatott szakértői csapattal dolgoznak együtt, így sikerült az első évben eljutni odáig, hogy az egész Dunántúl megismerte a működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában