Húsvéti ellenőrzés

2023.04.11. 17:27

Tizennyolcan ültek alkoholos állapotban autóba húsvétkor Fejérben

A rendőrség húsvétkor minden évben kiemelten ellenőrzi a gépjárművezetőket, amire valljuk be, néha bizony szükség lehet, hiszen a locsolók olykor elfogyasztanak egy pohárkával, mielőtt tovább indulnának. Hogyan zárult az idei ellenőrzés?- tette fel a kérdést a feol.hu a vármegyei rendőrkapitányságnak.

Borsányi Bea

Forrás: Pixabay.com

„A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai április 9-én éjféltől április 10-én éjfélig a vármegye területén több helyen, összesen 4866 járművezetőt ellenőriztek. Ebből 18 esetben jelzett pozitív értéket az alkoholszonda”, derült ki a rendőrség válaszából. Hozzátették, az ellenőrzések során a rendőrök nagy hangsúlyt fektettek az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetők, valamint a passzív biztonsági eszközök, különösen a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a motorkerékpár bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére. Kiemelték, hogy a kismértékű alkoholfogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési- és reakcióidőt, azaz hátrányosan hat a vezetési képességre. A közúti ellenőrzések alkalmával azok a járművezetők, akiknél mindent rendben találtak, csokoládényulat kaptak ajándékba. 

Az ellenőrzés ideje alatt, tudtuk meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól, kirívó esettel nem találkoztak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában