Frissen Fejérből

2023.04.13. 19:30

Újabb rekord felállítására készülnek Dunaújvárosban

Ismét rekordkísérletre készülnek Dunaújvárosban, amelynek középpontjában ezúttal is az újraélesztés áll. A szervezők már várják a csapatok jelentkezését.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Dunaújvárosban az elmúlt években több rekordkísérletet is szerveztek, amelyek rend szerint az újraélesztéshez kapcsolódtak. Korábban a cél az volt, hogy beállítsák a leghosszabb ideig tartó, folyamatos újraélesztés rekordját. 2014-ben, az első kísérlet alkalmával a résztvevők egymást váltva 200 órán keresztül folyamatosan végeztek újraélesztés egy speciális, úgynevezett ambu babán. Az évek előrehaladtával aztán volt, hogy az idő helyett a létszám volt fontos, mint például 2015-ben, amikor egy órán át, közel négyszáz önkéntes száznyolcvan babán végzett újraélesztést.
Idén újabb rekord felállítására készülnek Dunaújvárosban, ahol a cél, hogy a valaha volt legtöbb ambu babán egyszerre végrehajtott újraélesztést mutassák be május 20-án. A szervezők már várják a jelentkezéseket az [email protected] e-mail címre. A jelentkezésnek nem feltétele a saját ambu baba, de a szervezők azt kérik, akinek van, semmiképpen ne hagyja otthon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában