Pályázati felhívás

2023.05.11. 18:30

Bicskén is keresik a legszebb konyhakerteket

Bicske is csatlakozott a Magyar Örökségdíjas országos programsorozathoz, a városban is meghirdették a Legszebb konyhakertek versenyt. Az évek óta futó programban eddig 818 település közel 118 ezer kertművelője vett részt.

BB

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Sári Kovács Szilvia ötletgazda-programigazgató arra gondolt, A legszebb konyhakertek helyi versenyek lefolytatásával összegyűjti azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termelnek. A versenybe Bicskén is érdemes nevezni, hiszen a legszebb kerteket jelölik a Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

Nevezni az alábbi kert kategóriákban lehet:

Balkon: erkélyen, teraszon, ládákban, cserepekben kialakított

Mini: 10–50 m négyzetméter

Normál: 50 négyzetméter felett

Zártkert 1. – Zöldséges

Zártkert 2. – Gyümölcsös

Zártkert 3. – Vegyes (zöldség és gyümölcs)

Közösségi: Óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által megművelt kertek 

A Jelentkezési határidő: június 15. Jelentkezési lap kérhető és leadható a Bicskei polgármesteri hivatalban, a Petőfi Művelődési Központban vagy a Nagy Károly Városi Könyvtárban, illetve elektronikusan is beküldhető a [email protected] e-mail címre A nevezett kerteket előzetes időpontegyeztetést követően két alkalommal nézik meg, az eredményhirdetésre ősszel, a Szent Mihály napi rendezvényen kerül sor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában