Fejlesztés

2023.06.16. 18:30

Az új iskolához új játszótér is dukál

Szeptembertől birtokba vehetik a helyi gyerekek a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola vadonatúj épületét, melynek udvarán megújult játszótér biztosítja a tanórák közti aktív kikapcsolódás lehetőségét.

Héjj Vivien

Új mászóka, csúszda és hinta várja a keresztúri diákokat az iskola udvarán

Forrás: Önkormányzat

Amint arról nemrég beszámoltunk, gyakorlatilag véget ért a település új iskolájának kivitelezése, ott jártunkkor már csak az eszközök beszerzése volt hátra. Ugyanekkor arról is hírt adtunk, hogy bár az épület elkészült, annak udvarát érintően még némi tereprendezési és környezetszépítési feladat hátra van. Immáron pedig újabb fejleményről számolhatunk be: az oktatási intézmény udvarán szeptemberben korszerű, modern játszóeszközök fogadják a diákokat.

A régi eszközök már elkorhadtak, elöregedtek
Forrás: Önkormányzat

– A Hősök téri iskola régi fa játszóterét le kellett cserélni, elemei elöregedtek, elkorhadtak. A Ráckeresztúri Iskoláért Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy a rendelkezésükre álló hárommillió-hetvenháromezer forintból új játszóteret építtetnek a gyerekeknek, hogy szeptemberre ne csak az iskola legyen szép és új, hanem a játszóeszközök is – tudtuk meg az önkormányzat tájékoztatójából, mely arra is kitért, az összeg a játékok megvásárlását és telepítését fedezte, a szükséges ütéscsillapító homok burkolat kialakításának költségeit pedig az önkormányzat biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában