Mindenkit megkérdeztek

2023.06.15. 17:30

Kevesebbet kell utazniuk a jenői diákoknak a polgárdi iskolába

A döntés-előkészítés során valamennyi érintettnek lehetősége volt véleményezni a tervezetet – írja válaszában a tankerület.

Hajdú Marianna

Forrás: Pexels.com

A napokban kapta kézhez a jenői önkormányzat képviselő-testülete és a szülői munkaközösség tagjai a Székesfehérvári Tankerületi Központ átszervezési javaslatát. A döntés értelmében a felső tagozatot kezdő – jelenleg a negyedik osztályt végző diákok – a 2023/2024-es tanévet a polgárdi általános iskolában folytatják. 

A döntéssel – mint megtudtuk – sem a jenői képviselő-testület, sem a szülők nem értenek egyet. Álláspontjuk az, hogy őket nem kérdezték meg a lehetséges változásokról és érdekeikkel nem megegyező a tudomásukra hozott, egyben végleges döntés. Megkerestük a Székesfehérvári Tankerületi Központot is, hogy megtudjuk, miért volt szükség az átszervezésre. A tankerületi központ válaszából kiderül, mi indokolta részükről az átszervezést: 

A tankerület átszervezési javaslata szerint a felső tagozatosok a Székesfehérvárnál több mint tíz kilométerrel közelebbi Polgárdiba járhatnak iskolába. Ezáltal kevesebb időt töltenek utazással a diákok. A Székesfehérvári Tankerületi Központ, az előkészítés során tájékoztatást nyújtott ez ügyben mind Jenő település polgármesterének, mind az intézményen keresztül a szülők számára. A döntés-előkészítés során valamennyi érintettnek lehetősége volt véleményezni a tervezetet.

Mint válaszukban írják, a döntés értelmében felmenő rendszerben valósul meg az átszervezés. Vagyis a következő tanévben a leendő ötödik évfolyamosok kötelező felvételét a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola biztosítja, míg a jelenleg a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolába járó felsőbb évfolyamos diákok továbbra is ott folytatják tanulmányaikat.

A tankerület válaszából az is kiderül, hogy a kötelező felvételt biztosító iskolába az utazás megszervezése és finanszírozása a fenntartó feladata, aminek a pontos megvalósításáról a Tankerületi Központ külön tájékoztatja az érintett szülőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában