Megmozdult a föld?

2023.06.13. 10:39

Óriási robaj és durranás Fejérben: itt volt földrengés hétfőn!

Nagy durranást, robajt hallottak és éreztek a lakosok Vértesacsán hétfőn. Az ijesztő élményeket azonban nem mindenki tapasztalta.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrey VP

A macskák megkergültek, az ablakok rezegtek és valamiféle nagy durranást hallottak Vértesacsa több utcájában is hétfőn. A nagy robaj eredetét senki nem találta, így egyöntetűen arra a következtetésre jutottak, hogy talán földrengés lehetett. Kovács Zoltán, Vértesacsa polgármestere a feol.hu-nak elmondta: ő nem érezte, nem hallotta a földrengést, de kollégái is mesélték a tapasztaltakat.

- Szerencsére károk nem keletkeztek, legalábbis azokról nem érkezett bejelentés. Úgy tudjuk, 2-es erősségű földrengés lehetett, melynek epicentruma az elmondások szerint Csákvár és Vértesacsa között lehetett.

Illés Szabolcsot, Csákvár polgármesterét is megkerestük tehát, aki nem kapott bejelentéseket, sem jelzéseket arról, hogy Csákváron is érezte volna valaki a földrengést. 

Szerző: S. Töttő Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában