Testületi ülést tartottak

2023.07.06. 17:00

Egy pályázatot beadtak, egyet pedig kiírtak Vértesbogláron

Június végén a vértesboglári képviselő-testület ülésén többek között elhangzott: pályázatot adtak be a Magyar Falu programban az iskola melletti járdaszakasz felújítására.

Borsányi Bea

2020 novemberében egyszer már le kellett zárni a felújításra szoruló járdaszakaszt Vértesbogláron

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

- Az Út, híd, járda építése / felújítása című pályázati kiírásra adtuk be az igényünket támogatásra, amelyből az iskola melletti mintegy 100 méteres járdaszakaszt szeretnénk térkőburkolattal ellátni. Erre már többször is pályáztunk, ám eddig nem voltunk sikeresek, de most bizakodók vagyunk – mondta a feol.hu kérdésére Sztányi István polgármester, akitől arra is rákérdeztünk, miért kellett ismét kiírnia az önkormányzatnak pályázatot az Általános Művelődési Központ intézményvezetői posztjára? Kevesebb, mint egy éve, 2022. novemberében vette át Metlágel Csilla a nyugdíjba vonult Frey Margit helyét az intézmény élén. Mint megtudtuk, az óvodavezető a státusztörvény miatt mondott fel, mellette egy másik óvónő is távozott az intézményből.

Sztányi István arról is beszámolt, egy hónapon belül indul a faluban az újabb építési telkek kialakítása. A néhány éve a Pince-köz folytatásában – amit ma már Streich Miklós utcának hívnak – kialakított nyolc telket mind értékesítették, a belőle befolyt összeget pedig arra tette félre az önkormányzat, hogy most további építési telkeket tudjon kialakítani. Ezekhez vezetik nyáron a vizet és a szennyvizet – a gázt már a korábbi telkekhez sem vitték oda -, a villanyt pedig majd a tulajdonosoknak kell megigényelniük. A munkák megkezdése előtt az önkormányzat egyeztet még a telkek iránt előzetesen érdeklődőkkel, hogy még egyszer pontosítsák az igényeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában