Frissen Fejérből

2023.07.28. 14:00

Kamerarendszerrel is bővül a Dunaújvárosi Egyetem főépülete

Közel 4,7 milliárd forint értékben újul meg a Dunaújvárosi Egyetem több mint 6400 négyzetméternyi hasznos alapterületű főépülete, amely igazi „szocreál” épületnek számít.

Szanyi-Nagy Judit

A Dunaújvárosi Egyetem épületének homlokzata 2021 júliusában

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / DunaújvárosiHírlap

Éppen ezért – mivel helyi építészeti értékként fő struktúrája megóvandó, lehetőség szerint megtartandó – nem teljes körű megújulásról beszélünk, már ami a külsőségeket illeti. Belsejében – a Magyar Építők cikke szerint – valamennyi helyiség új padlóburkolatot és álmennyezetet kap, valamint újraépül a gépészeti- és elektromos rendszer. Ugyancsak újraépítik a vizesblokkokat is, beleértve a válaszfalakat, a burkolatokat és a szanitert. A padlófűtéssel érintett területen a beton aljzatot elbontják. A pincében utólag talajnedvesség elleni szigetelést alakítanak ki.

Valamennyi változás a külsőségekben is megfigyelhető lesz: a tervek szerint a tetőszerkezetet teljesen elbontják, majd eredeti formában és méretben építik vissza. Héjazata cserép lesz. A tetőtérben található gépészetet felszámolják, helyreállítva az eredeti tetősíkot. A homlokzati elemeket átalakítják, illetve a falazat 15 centiméter vastag hőszigetelő réteget kap.

Az F épület korszerűsítését az uniós közbeszerzési közlöny szerint a ZÁÉV Zrt. végezheti el; a vállalkozás által kivitelezendő projekt pedig tartalmazza az épület gyengeáramú hálózatának, valamint vagyonvédelmi- és kamerarendszerének kiépítését is egy önálló szerverteremmel, továbbá a kert- és parképítési munkákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában