Biztonság, hit és jövőkép

2023.08.20. 19:00

Szent István királyunkat köszöntötték Enyingen (galéria)

Az augusztus huszadikai ünnepi megemlékezés a Batthyány-kastély kertjében zajlott vasárnap délelőtt Enyingen. Beszédet mondott Viplak Tibor polgármester, városi kitüntetéseket adtak át. A programok a Cifrakertben folytatódtak főzőversennyel és koncertekkel, este tűzijáték szikrázott.

V. Varga József

A város új díszpolgára Tóth Dezső (j) – az elismerést Viplak Tibor adta át számára

Fotó: V. Varga József

– Szent István királyunk tetteinek ereje éppen abban rejlett, hogy nélkülözött mindenfajta öncélúságot, s mindemellett kellő biztonságot, hitet és jövőképet adott az országának – mondta egyebek között ünnepi beszédében Viplak Tibor polgármester. – Ez a biztonság, hit és jövőkép különösen fontos a ma embere számára is a világ jelenlegi forrongásokkal terhelt idején. Legyünk tisztában értékeinkkel, s támaszkodjunk erőnkre, felkészültségünkre!

Az új kenyeret Ébner Vilmos katolikus plébános és Iván Géza református lelkipásztor áldotta meg, és Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője szegte meg.

Az ünnepségen adták át a városi kitüntetéseket. Enying Város Önkormányzatának képviselő-testülete díszpolgári címet adományozott Tóth Dezső nyugdíjas pedagógusnak, expolgármesternek az enyingi közoktatás magas színvonalának biztosítása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységének elismeréseként.

 

Enying Városért Érdemérmet vett át Molnárné Hajós Zsuzsanna, a Mozgáskorlátozottak Fejér Vármegyei Egyesületének titkárhelyettese, az enyingi csoport vezetője.

Enying Testvérkapcsolataiért Oklevelet vehetett át Frank Annamária pedagógus. Önkormányzati Elismerő Oklevelet kapott Fülöp Gergő endurokrossz versenyző és az Andi Pékség képviseletében Lushaj Skender.

Polgármesteri Díszoklevéllel ismerték el a Barátság Nyugdíjasklub és a Rozmaring Nyugdíjasklub tevékenységét.

A délelőtti ünnepséget a Megarox Társulat zenés-táncos összeállítása zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában