Ásd bele magad!

2023.08.03. 15:00

Vakondbarát kert plakáttervező pályázatot hirdet a Herman Ottó Intézet

Vakondbarát kert – plakáttervezésre hívja a fiatalokat a Herman Ottó Intézet és az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztálya. A középiskolások számára kiírt pályázat célja, hogy az év emlősének is választott vakond fontosságára, illetve az állatbarát, természetközeli kert, udvar szépségére hívja fel a figyelmet. A műveket október 15-ig várják.

Feol.hu

Ahogy az ÖKK közleményéből megtudtuk, idén a vakondot választották az év emlősének, de a kerttulajdonosok nem mindig örömmel gondolnak a kis állatra – ezen szeretne változtatni a Herman Ottó Intézet NKft. karöltve az Agrárminisztérium Természetmegőrzési Főosztályával. Az "Ásd bele magad!" – vakondbarát kert plakáttervező pályázatra középiskolás diákok munkáit várják, akik a vakondbarát kert szépségére hívják fel a figyelmet alkotásukkal.

Miért lehet hasznos társ a kertben a vakond? Miért szép és hasznos egy göröngyösebb talajú kert? Miért jó, ha meghagyjuk a vadvirágokat a kertünkben? Miért jó, ha a vakondon kívül a kertünkbe látogatnak a madarak, békák, denevérek, méhek és lepkék? Ezeket a kérdéseket dolgozhatják fel plakátterveiken a jelentkezők, akiktől az alkotások digitális verzióját várják október 15-ig. A legjobb művek természetvédelemmel kapcsolatos ajándéktárgyakban és élményajándékokban részesülnek!

Részletes pályázatkiírás: http://www.hermanottointezet.hu/asd-bele-magad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában