Szép hagyomány

2023.09.09. 15:30

Közel félszáz újszülöttet ünnepelhetett Kápolnásnyék

Rekordszámú baba született az elmúlt egy évben Kápolnásnyéken. Éppen ezért az éves hagyományos faültetés és az újszülöttek köszöntése is nagy eseménynek számított szombaton a településen.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Kápolnásnyéken már közel egy évtizede ünneplik az előző egy évben, a településre született babákat. Nem volt ez másként idén sem: szeptember 9-én, szombaton, a templommal szembeni játszótér mellett gyűltek össze a kicsik köszöntésére érkezők.  

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Itt található az a kopjafa, melyre az újszülöttek táblája kerül, születési időrendi sorrendben. Emellé emlékkő került és egy fát ültettek a tiszteletükre.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Podhorszki István, Kápolnásnyék polgármestere köszöntötte a szülőket, gyerekeket, továbbá megköszönte a védőnők munkáját. S kiemelte, idén rekord született, tehát jó hírekről számolhat be: a korábbi évek 30-40-es átlagához képest idén 49 újszülöttet köszönthetnek Kápolnásnyéken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában