Felháborodás

2023.09.10. 08:00

Nemtetszésüket fejezték ki a Galántai utcában lakók az egyirányúsítás miatt – többek között ezt vitatják meg a keddi lakossági fórumon

Még hét elején számoltunk be arról, hogy egyirányúsítják, valamint parkolóhelyekkel bővítik ki Székesfehérváron a Galántai utcát.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció

Az ÖKK hét eleji közleményében olvasható volt, hogy a munkálatokat a Városgondnokság már kedden meg is kezdi. A hét második felében azonban kijött egy újabb közlemény arról, hogy szeptember 12-én lakóssági fórumot tart Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, amelynek témája az utcát érintő tervezett változtatások lesz. 

A fentiek fényében kíváncsiak voltunk arra, hogy valóban megkezdődtek-e a munkálatok, illetve a jövő hét keddi lakossági fórum mennyiben befolyásolhatja a Galántai utca változtatásaira vonatkozó előzetes terveket?

A Városgondnokság vezetője, Bozai István kérdésünkre elárulta, hogy a Galántai útburkolat felújításának része volt az érintett terület egyirányúsítása és meghirdetett időpontban a forgalomtechnikai változások kivitelezése megkezdődött. 

– A munkák megkezdését látva a lakók jelezték ellenérzéseiket a forgalmi rend megváltoztatásával kapcsolatban. A helyszínen tapasztalt lakossági véleménykülönbségek miatt egyeztetésre került sor a terület önkormányzati képviselője és a Közlekedési Iroda között. Ezen egyeztetés eredményeként a burkolat festési munkák felfüggesztésre kerültek. A szeptember 12-i lakossági fórum - minden bizonnyal - ezen véleménykülönbségek miatt kerül majd megrendezésre – fogalmazott Bozai István, hozzátéve, hogy bővebb információkkal az érintett városrész önkormányzati képviselője tud szolgálni.



 



 


 



 





 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában