A Vérteserdő Zrt. felhívása

2023.09.02. 11:00

Szeptember 10-től részleges erdőlátogatási korlátozást vezetnek be a Vértesben

A vadállomány nyugalmának biztosítása érdekében a Vérteserdő Zrt. egyes területein korlátozza az erdőlátogatást szeptember 10. és október 31. között. Ezen időszak alatt azt kérik, hogy az érintett erdőrészeket csak 9 és 16 óra között keressék fel!

Borsányi Bea

Illusztráció

Fotó: Pixabay

A vadállomány védelmének egyik kiemelkedő feladata a nyugalom biztosítása a vad számára annak természetes élőhelyén. Különösen igaz ez a párzási időszakokra vonatkozóan. A vadnak ekkor nagyobb a mozgásigénye és sokkal figyelmetlenebbé válik, ezért a megszokottól eltérő napszakokban is nagyobb eséllyel találkozhatunk velük lakott területekhez közel, illetve közutak mentén egyaránt. A gímszarvas és a dám párzási időszakára való tekintettel egyúttal felhívjuk a közlekedésben résztvevők figyelmét a közutakon történő körültekintő közlekedés fontosságára – olvasható a társaság honlapján.

A Vérteserdő Zrt. szeptember 10. és október 10. között a 11-253550-510 kódszámú és a 11-252450-512 kódszámú vadászterületet érintően, szeptember 10. és október 31. között pedig a 11-251850-510 kódszámú vadászterületet érintően vezeti be a korlátozást. A jelzett időszakokban azt kérik, hogy 9-16 óra közé tervezzék az erdőlátogatásaikat. A három jelzett terület a térképen pirossal látható.

Fotó: Vérteserdő Zrt.

A parkerdők és az országos kéktúra útvonala a jelzett időszakon kívül is szabadon látogathatók. A megjelölt időszakban az erdőgazdaság a túra-, illetve a közlekedési útvonalak bevezető szakaszain tájékoztatókat helyez el, továbbá a szolgálatot teljesítő szakszemélyzet eseti, szóbeli tájékoztatást nyújt az erdő látogatóinak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában