Isten óvjon odaát!

2023.09.30. 17:27

Szombaton elbúcsúztunk kollégánktól, barátunktól, Tribolt Lajostól

Fiatalon, 25 évesen belekóstolt az újságírás szépségeibe és borzalmaiba, és ezek az érzések rabul ejtették Lajost.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: NZP / FMH

A Dunai Vasmű lapjánál foglalkozott először írással, de gyorsan rájött a városi lap főszerkesztője, hogy neki ez az ember kell. Tribolt Lajos a Dunaújvárosi Hírlap újságírójaként ismerte meg az elektronikus újságírást is, és alapítója lett az újvárosi televíziónak 1984-ben. Ismertsége akkor nőtt megyei szintre, amikor a rendszerváltás előtti évben a Fejér Megyei Hírlaphoz került. Tribolt gyakorlatilag levezényelte Fejérben a nagy váltás korszakát, és ért el olyan elismertséget, hogy még szakavatott helyhatósági személyiségek is az ő segítségét igényelték önkormányzatiság terén. Nyugdíjazásáig Székesfehérváron dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnál. Neve eggyé forrt Fejérrel, s talán nyugodtan kimondhatjuk a legismertebb riporter volt a megyében. Az olvasók személyesen is ismerhették, hiszen buszon közlekedett, ahol találkozhatott velük, ahol sok információhoz jutott éppen az olvasói jóvoltából.

Idén lett volna 70 éves novemberben, de a dunaújvárosi negyedik emeleti lakásán elhívta őt teremtője augusztus 26-án. Végső búcsút szeptember 30-án szülőhelyén, Ácson vettek Tribolt Lajos újságírótól kollégái, barátai, a MUOSZ képviselői és húga, Ilona, akivel gyakorlatilag leélte életét, akire mindig számíthatott. Tribolt Lajost a Fejér Megyei Hírlap, a Dunaújvárosi Hírlap és a Mediaworks Hungary saját halottjának tekinti.
Készítsd a helyünket annál a hosszú asztalnál, kedves Lajos! Isten óvjon odaát!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában