Családi program

2023.10.25. 18:30

Kutyajó tettek napjára várják a Femát és a kutyabarátokat

A Fema állatmentőket is támogatja az a rendezvény, melyet október 28-án, a GS Teniszcentrum (Római part) területén rendeznek kutyabarátoknak. Czanik Balázs, az esemény házigazdája hívta meg a Femát is a programra.

S. Töttő Rita

Turczer Edina és Takács Adrienn a Fema lovasberényi székhelyén: idén januárban, amikor a hírlap vitte a támogatást a szervezetnek. Azóta is nagy szükségük van a segítségre

Fotó: STR/FMH-archív

Igazi kutyás családi programnak ígérkezik október 28-án a Kutyajó tettek napja, melynek fő célja a menhelyi kutyák támogatása. Czanik Balázs aerobik edző az esemény házigazdája, aki 2021-ben rendezte meg először a jótékonysági eseményt. A belépő az eseményre egy adag kutyatáp. Az így összegyűlt tápot a támogatói körbe került állatvédelmi szervezetek kapják – melyek közé ezúttal bekerült a Fema Állatmentő Egyesület is. 2021-ben 8 tonna kutyatápot sikerült így első kézből az állatotthonokba juttatni, a cél pedig most az, hogy megdöntsék ezt a rekordot és még nagyobb mennyiségű adományt tudjanak eljuttatni a szervezetekhez.

Czanik Balázs így fogalmazott a mostani rendezvény kapcsán: „Sajnos köztudott, hogy az állatmenhelyek nagyon nehéz helyzetben vannak, és milyen sokat jelent nekik, ha támogatást kapnak. Ennek érdekében igyekeztem magam mellé állítani olyan sportolókat, támogatókat, akik szintén az egészséges életmód és az állatvédelem elkötelezettjei. Összefogtunk Bódi Attilával, egy kutyatáp gyártó cég tulajdonosával, Szabó Viktória Gazdi coach-csal, a testvéremmel, Czanik Krisztiánnal, valamint Bohos Kornéllal, Kathi Bélával és Csuhai Jánossal, hogy megvalósítsuk ezt a nagyszabású gyűjtést egy kutyás családi nap keretében”.

A találkozón kutyás és sportos bemutatókkal, agility-vel, kutya szépségversennyel, kutyasimogatóval, koncerttel, gyermek fitness bemutatóval, játszótérrel várják a látogatókat, akik természetesen saját házi kedvenceiket is elvihetik magukkal.

Turczer Edina, a Fema vezetője a feol.hu-nak örömmel mesélt a lehetőségről:

- Tegnap kaptuk a hívást, hogy várnak szeretettel a rendezvényre, ahonnan – ha szeretnénk -, egy megrakott autónyi kutyatáppal jöhetünk majd haza. Mondtam, hogy természetesen nagyon nagy szükségünk van a támogatásra, hiszen a mostani jelenlegi helyzetünk elég ködös, és ha a jövőbe tekintünk, akkor sincsenek rózsás kilátások.  Nagy szükségünk van tehát a segítségre, így különösen nagyon örülünk, hogy gondoltak ránk a szervezők. Tehát mindenkit várunk a helyszínen szombaton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában