Bármikor áthelyezhető

2023.10.09. 19:00

Miért különleges az új helyre helyezett Palotai úti buszmegálló? Nagyszerű oka van!

A jövő buszmegállója épülhetett meg most Székesfehérváron, a Palotai úton. E hét csütörtökétől már itt állhatnak meg a buszok.

S. Töttő Rita

A Palotai úti buszmegálló a temető melletti gyalogátkelőhöz is közelebb van

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Székesfehérváron, a Palotai úton áthelyezték a Hosszú temetővel szemközti, a virágbolthoz közeli buszmegállót a Tanbolt elé. Szigli István, a körzet önkormányzati képviselő mesélt a vadonatúj buszmegállóról, amely nem csak attól újdonság, hogy új helyre került, de maga az építmény is az.

- Ez egy mobil elemekből álló szerkezet, amelyet bármikor át lehet helyeztetni máshová. Egy székesfehérvári cég közreműködésével valósult meg, újrahasznosított alkotórészekből – árulta el a feol.hu-nak a képviselő, aki szerint számos oka volt az áthelyezésnek.

A babakocsival, kerekesszékkel, gurulós táskával érkezőknek könnyebbség a buszmegállóra felvezető rámpa
Fotó: S. Töttő Rita / FMH

- Nagyon fontosnak tartottam, hogy a gyalogos közlekedésbiztonságon javítsunk. Egyrészt amikor mennek haza a gyerekek az iskolából, nem kell a parkolóban várakozniuk. Másrészt a Szedreskerten élők számára – függetlenül attól, melyik körzethez tartoznak -, jó lehetőség, hogy a vasútról, piac, kórház felől a 36-os, 37-es és 30-as buszról otthonukhoz közelebb szálljanak le.  Harmadrészt pedig a temetőből a városba tartók számára sokkal közelebb – mintegy harminc méterre - van a gyalogátkelőhöz, mint a korábbi megálló – tette hozzá Szigli István, ahogy azt is: - Kerestük azt a megoldást, ami nem túl költséges és ideiglenesen, de megnyugtatóan oldja meg a problémát addig, amíg a Palotai út megújulása megoldódik – mondta, utalva például az Új Csóri úti körforgalom átalakítására. A buszmegállót a Saára Gyula Program keretében, 16, 2 millió forintból építette az önkormányzati képviselő. Várhatóan október 12-e csütörtöktől állnak meg itt a buszok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában