Válasz

2023.11.07. 14:30

Az iváncsai akkumulátorgyár válasza az üzemben történtekről: nem volt tűz!

Mint azt múlt hét szombaton megírtuk, tudomásunk szerint kisebb tűz keletkezett az iváncsai SK Innovation akkumulátorgyárban. Eddig hivatalos megerősítést vagy cáfolatot az esettel kapcsolatban nem kaptunk a vállalattól, most azonban megérkezett a válaszuk.

Déri Brenda

Fotónk még az építkezés idején készült az iváncsai akkumulátorgyárról, azóta már befejeződött az építkezés

Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

Elsősorban a történtek részletei felől érdeklődtünk, azaz, hogy valóban tűzeset történt-e, és amennyiben igen, miért nem jelzett a tűzjelző és a füstérzékelő? 

Mint mondták, az eset során a létesítmény saját, 0–24-es szolgálatot teljesítő tűzoltói vonultak az érintett helyszínre, azt azonban leszögezik, hogy nem keletkezett tűz, így tűzoltásra sem volt szükség. 

– Egy cella kezdett füstölni, amelyet a biztonság kedvéért egy kézi poroltóval lefújtak, majd vizes tartályba helyeztek. A beépített hő- és füstelvezetők működtek, amelyekkel elvezették a keletkezett füstöt – állt válaszukban.

Ezenkívül arra is kíváncsiak voltunk, tudnak-e arról, hogy bármely dolgozójuk a történtek után füstmérgezés gyanújával kórházba került? 

– A helyszínt minden dolgozó időben elhagyta. Nincs arról információnk, hogy bárki füstmérgezést kapott volna, illetve ennek kapcsán a helyi elsősegély-szolgálatnál sem történt bejelentés egyetlen munkavállalónk részéről sem – árulták el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában