Programajánló

2023.11.14. 11:00

Hogyan készültek a hadifotók az 1800-as években? – előadás a Hadtörténeti Múzeum fehérvári kiállításán

Az 1800-as éveket idéző fotózástörténeti előadást rendeznek a "Hadi múltunk kincsestára” - Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből című kiállításhoz kapcsolódóan. A Szent István Király Múzeum Rendházában 2023. november 15-én, szerdán 17.00 órakor kezdődik a program, melyre díjtalan a belépés.

Feol.hu

Forrás: Múzeum

„Korai eljárások a Hadtörténeti Múzeum Fotóarchívumának gyűjteményében 1839–1890 között” címmel kezdődik előadás szerdán a Rendházban. A program kapcsolódik a Hadtörténeti Múzeum fotóarchívumához, ami az intézmény legidősebb gyűjteményeként a magyar hadtörténelmet vizuálisan megörökítő emlékekkel, a történeti fényképekkel foglalkozik. A legkorábbi felvételek az 1840-es évekből valók. Az 1945 előtti pozitív gyűjtemény legkorábbi darabjait az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc leverése után emigrációba menekült magyarokból alakult olaszországi magyar légió tagjainak vizitképei alkotják.

A tudományos, ismeretterjesztő előadásra díjtalan a belépés. Szeretettel várnak minden érdeklődőt! - tájékoztat az ÖKK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában