Ünnepi ajánló az asztalra

2023.12.25. 10:00

Ha még kellene valami édes: 5 pofonegyszerű sütés nélküli süti az ünnepekre

Gyakran előfordul karácsonykor, hogy hamarabb fogynak a gondosan előkészített sütemények, mint amire számítottunk. Mutatunk öt olyan sütit, ami egy órán belül kész és még a sütőt sem kellett begyújtanunk hozzá!

Szabó Hajnalka

Forrás: mindmegette.hu

MEGGYES SPORTSZELET, AZ ELRONTHATATLAN DESSZERT

Forrás: mindmegette.hu

A sportszelethez:

4 ek holland kakaópor       

1 tk rumaroma       

15 dkg meggy 

0.5 bögre tej         

3 bögre darált keksz    

12 dkg vaj         

0.5 bögre cukor   

A csokoládébevonathoz:

20 dkg étcsokoládé   

1 ek étolaj

ELKÉSZÍTÉS

A meggyes sportszelet elkészítéséhez egy tálban összekeverjük a kakaóport és a rumaromát, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet és a tejet, végül a darált kekszet is hozzádolgozzuk.

A vajat és a cukrot mikróban összemelegítjük addig, míg fel nem olvadnak, majd a kakaós masszához keverjük.

A sportszelet masszáját kisebb méretű (kb. fél gáztepsinyi) tepsibe simítjuk, majd hűtőbe tesszük addig, ameddig a csokoládébevonatot elkészítjük.

A csokoládét az olajjal a mikróban összeolvasztjuk, majd ráöntjük a tepsibe simított masszára. Alufóliával beborítjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.

Forró vízbe mártott késsel szeletekre vágjuk, és úgy tálaljuk.

Videó az elkészítéséről:

OREO-GOLYÓK  3 HOZZÁVALÓBÓL

Forrás: mindmegette.hu

HOZZÁVALÓK

20 db oreo keksz       

10dkg Mascarpone  

2 tábla fehér csokoládé

ELKÉSZÍTÉS

Az Oreo-golyók elkészítéséhez 15 db Oreo kekszet morzsásra törünk, majd az így kapott kekszmorzsát összekeverjük a mascarponéval. Ezután minimum 30 percre hűtőbe tesszük a masszát.

A fehér csokit megolvasztjuk. A kihűlt masszából golyókat formázunk. A golyókat egyenként az olvadt fehér csokiba mártjuk, majd sütőpapírra vagy rácsra tesszük őket.

A félretett Oreo kekszeket szintén morzsásra törjük, majd az így kapott kekszmorzsával megszórjuk a golyókat, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajtuk a fehér csoki.

Videó az elkészítéséről:

KEKSZSZALÁMI

Forrás: mindmegette.hu

HOZZÁVALÓK

60 dkg vajas keksz      

3 dkg darabolt dió    

3 dkg aszalt gyümölcs          

2 ek rum      

3 dl tej         

5 dkg keserű kakaópor        

30 dkg cukor   

30 dkg vaj         

5 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS

A kekszet durvára törjük, beletesszük egy keverőtálba, majd hozzákeverjük a darabolt diót és az aszalt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a rumot.

Egy lábasban a tejet csomómentesre keverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, és lassú tűzön egyneművé olvasztjuk.

Ha felmelegedett, hozzáadjuk a csokoládét, és felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és a kekszalapra öntjük. Egy keverőlapáttal átforgatjuk.

Egy kenyérsütő formát vagy őzgerincformát folpakkal kibélelünk úgy, hogy lógjon túl a formán. Beleöntjük a keveréket, hagyjuk kihűlni, majd befedjük a folpakkal.

Legalább 6 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Felszeletelve tálaljuk.

Videó az elkészítéséről:

RETRÓ KÓKUSZTEKERCS

Forrás: mindmegette.hu

A tésztához:

30 dkg darált háztartási keksz           

8 dkg cukor   

2.5 dkg vaj         

2 ek kakaó  

1 ek málnalekvár   

1 tk rumaroma       

1.5dl tej         

A töltelékhez:

10 dkg vaj         

10 dkg porcukor           

9 dkg kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS

A retró kókusztekercs töltelékéhez a szobahőmérsékletű vajat egy tálba habosra keverjük a porcukorral, aztán a kókuszreszeléket is beledolgozzuk, majd félretesszük. 

A tésztához egy nagyobb tálban összegyúrjuk a háztartási kekszet a vajjal, a kakaóval, a cukorral, a lekvárral, a rumaromával, közben pedig lassan, részletekben a tejet is hozzá adagoljuk.

Ha úgy érezzük, hogy a massza már kellően egynemű, kinyújtjuk sütőpapíron három-négy milliméter vastagra. Elosztjuk a közepén a kókuszos krémet, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. 

A tekercset megforgatjuk a kókuszreszelékben, majd legalább egy órát pihenni hagyjuk a hűtőben. Tálalás előtt szeleteljük!

Videó az elkészítéséről:

KÓKUSZGOLYÓ EGYSZERŰEN

Forrás: mindmegette.hu

HOZZÁVALÓK

25 dkg háztartási keksz          

2 ek cukrozatlan kakaópor            

2 ek rum      

10 dkg porcukor           

1 dl tej         

10 dkg kókuszreszelék            

3 ek sárgabaracklekvár

ELKÉSZÍTÉS

A kókuszgolyó elkészítéséhez először a darált kekszet, a porcukrot és a kakaóport elkeverjük egy tálban. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a rumot (vagy rumaronát), a tejet és a lekvárt.

Ezután nincs más dolgunk, mint a kezünkkel jó alaposan összedolgozni a masszát, majd kicsi golyókat formázni belőle. Végül pedig megforgatni a kókuszreszelékben.

Videó az elkészítéséről:

Forrás: mindmegette.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában