Nem állít meg szél se jég

2024.01.19. 21:00

Újra indulnak a sokak által látogatott botanikai séták a Károlyi-kastély parkjában Fehérvárcsurgón

Idén is folytatódnak a botanikai séták a Károlyi-kastély ősfákkal teli parkjában. A 2024-es esztendő első ilyen eseményére Január 21-én, vasárnap kerül sor és az ígéret szerint nem csak a fákat lehet megismerni és megcsodálni.

Palocsai Jenő

Évek óta sokakat vonzó családi program a szakértő vezetőkkel tartott botanikai séta a Károlyi-kastély lenyűgöző kertjében. A rövid téli szünet véget ért, és a havonta tartott, évente 12 alkalommal látogatható program a kezdetét veszi az előttünk álló hétvégén. 

Január 21-én, 14 órától Györök Orsolya tájépítészmérnök vezetésével megismerhetik a látogatók a 22,5 hektáros történeti kertet, amely arborétum is egyben. A séta során láthatóvá válnak majd a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növények, valamint a 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállomány legszebb példányai is. 

A túra állomásai nem véletlenszerűen követik egymást, hiszen a botanikai sétát a vácrátóti MTA Nemzeti Botanikus Kert munkatársai tervezték, név szerint (Keretben Kósa Géza) , Fráter Erzsébet, Lunk Gergely, Lehoczky Anita, valamint Thalmeiner Tünde. 

Mint megtudtuk, az izgalmas kirándulás időjárástól függetlenül elindul és nem csak a növényeket lehet megcsodálni, hanem a park egyéb, kiemelkedő látnivalóit is, mint például a tavat és a partján hófehér oszlopokon álló gloriette-t is. 

Aki nem tud januárban ott lenni, az se búsuljon, mert ha esik, ha fúj, a séta elindul február 18-án és az összes többi hónapban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában