Tervek, célok az évre

2024.02.13. 07:00

A Fejér megyei egykori olimpiai fáklyafutó ismét akcióban!

A 2024. évi párizsi olimpiai játékok tiszteletére Kovács István Mikulás nagykövet, egykori olimpiai fáklyafutó számos olyan programot kezdeményezett, melynek célja, hogy felhívja a fiatalabb generáció figyelmét az olimpiai játékokra, valamint a sportolás fontosságára.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mezőfalvai Mikulás nagykövet terveiről, céljairól és éppen aktuális programjairól már korábban a feol.hu-n is beszámoltunk, most azonban azokról mesélt, amelyeket az idei évben szeretne megvalósítani. Olimpiai Váltó Fáklyafutás című programjával azokat szólítja meg, akik az adott Fejér megyei település életében elismerésre méltót vittek véghez vagy – gyermekek esetében – kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek a sport és a tanulás világában. 

A program során a résztvevők, csakúgy, mint István 2008-ban Kínában, 200 méteres távot futnak a fáklyával, majd tovább adják azt a soron következőnek. De a megtett táv lehet ennél több és kevesebb is. Mindez február 15. és július 15. között kerül megrendezésre. 

De ezentúl a gyermekek számára Az én olimpiám és Az én olimpikonom címmel rajzpályázatot hirdetett meg, míg a nagyobbaknak és a felnőtteknek online kvízjátékkal készült Kovács István. 

Tervben van még – mondta-, hogy valamennyi megyei települést felkeres, hogy készítsenek az ott élők egy, a település címérével ellátott molinót, amelyre jókívánságokat, üzeneteket írnak a a párizsi játékokon résztvevő sportolók számára. 

A fentiek mellett István idén is örömmel megy iskolához, civil szervezetekhez, hogy élménybeszámolóval színesítse a programokat. 

Illetve azt is hozzátette, hogy az Olimpiai Váltó Fáklyafutásra már több település jelezte részvételi szándékát, többek között Kisapostag, Baracs, Sárbogárd, Lepsény, Baracska, Hantos, Sárszentágota és Sárkeresztúr. 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában