Medvék varázslatos világa

2024.02.04. 09:09

Mackós kézműves alkotások a Rác utcában (galéria)

A Fehérvári Kézművesek Házában szombat délelőtt a kézművesség szerelmesei gyűltek össze.

Hajdú Marianna

A Fehérvári Kézművesek Házában a résztvevők különböző technikákkal készítettek mackókat, a medve napon

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Minden a medvék, mackók, macik körül forgott szombaton a Fehérvári Kézművesek Házában. A medve napot a helyi Kézművesek Egyesülete szervezte meg, ahol a résztvevők az egyesület mestereinek segítségével, különféle technikákkal alkothattak medvéket: varrástól, horgoláson át, hímzésig, nemezelésen keresztül, fűzésig, sőt még hajtogatásig is.

A mackók "gyártása" során a kézművesség iránt érdeklődő felnőttek és gyerekek egyaránt kipróbálhatták kézügyességüket. Az asztaloknál filcből és textilből varrt macik születtek, de nemezelve és horgolva is készültek a medvék. A gyöngyök kedvelői pedig drótra fűzve alkották meg a különböző mackókat.

A másik helyiségben mézeskalács mackók illata töltötte be a teret. A medvealakokat magokkal egészítették ki, minden részletet gondosan kidolgozva. 

Azok, akik szerették volna még tovább menni a kreativitás útján, ki is faraghatták a mackót a szükséges fa elfűrészelése után. Egy hobbi fűrészgépet is üzembe helyeztek erre a célra, természetesen szakértő felügyelet mellett, így kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták ezt a technikát.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában