Megkezdődik a munka!

2024.03.20. 11:36

Bevált az ideiglenes körforgalom az Öreghegyen! (videóval!)

Véglegesítik a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésében kialakított úgynevezett ideiglenes körforgalmat, a munkálatok a csütörtöki munkaterület átadását követően megkezdődnek és egészen május végéig tartanak. Tájékoztatott Östör Annamária önkormányzati képviselő és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője.

Kecskés Zoltán

Östör Annamária önkormányzati képviselő és Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője a sajtótájékoztatón.

Fotó: Fehér Gábor

A városrész önkormányzati képviselője az előzményekkel kapcsolatban kifejtette, hogy amióta megnövekedett az autók száma, egyre balesetveszélyesebb volt a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződése, ráadásul a  beláthatatlan kanyar szintén növelte a balesetek kockázatát,  ezért volt szükség az ideiglenes körforgalom kialakítására, amit az itt élő lakosok elsöprő többséggel támogattak is. Hozzátette, az azóta eltelt időszak statisztikái és a közlekedők visszajelzései alapján, a módosítás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így hamarosan ennek a körforgalomnak a véglegesítésére kerülhet sor. A munkálatok már a napokban, a csütörtöki munkaterület átadása után megkezdődhetnek. Ehhez kéri a képviselő asszony a lakók türelmét. Természetesen mindent megtesznek majd, hogy a munkálatokból minél kevesebbet érezzenek meg az itt élők.

Véglegesítik a körforgalmat a Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésében.
Fotó: Fehér Gábor

Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője kiemelte, hogy a módosításoknak köszönhetően csökkent a sebesség, a balesetek kockázata és a véglegesítést követően a gyalogosközlekedés is biztonságos lesz: – A jelenlegihez képest geometriában minimális változtatás várható, gyakorlatilag a járdák javára történik útpálya-szűkítés néhány helyen. Gyalogos-átkelőhelyek lesznek kialakítva mindegyik csomóponti ágon, megújul a közvilágítás, a kopóréteg és a felfestések is. Mintegy 35 millió önkormányzati forrásból történik meg a beruházás.

Videónkon az ideiglenes körforgalom látható, ahol megkezdődhet a munka. Felvételünkből is kivehető, hogy a reggeli csúcsot követően is nagy a forgalom a csomópontban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában