Csak ámultunk és bámultunk

2024.03.27. 18:45

Cser-Palkovics András: Isten éltesse a Széchenyit! (videóval, galériával!)

Parádés gálaműsorral ünnepelte fennállásának 85. születésnapját a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum. A jubileumi alkalomnak az új multifunkcionális csarnok, az Alba Aréna adott otthont, ahol a jelenlegi és egykori diákokat, oktatókat a város polgármestere, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója és az intézmény igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettese köszöntötte.

Kecskés Zoltán

Néptáncosok is felléptek a széchenyis gálán.

Fotó: Nagy Norbert

Cser-Palkovics András ünnepi beszédében méltatta a nagy múltú és szép hagyományokkal rendelkező születésnapos intézményt, amely minden korban korszerű technológiai színvonalat és képzési struktúrát képviselt, ahogy azt teszi napjainkban is. Hangsúlyozta, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Technikum a legkiemelkedőbb intézmények egyike a városban, így nagy öröm, hogy a közösségi események közül elsőként, ennek a jeles alkalomnak adhat otthont a nemrég elkészült Alba Aréna. 

A város nevében a polgármester mindemellett elismerő oklevéllel köszöntötte a széchenyis közösséget, amelyet Poór Mária igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettes vehetett át, aki gondolataiban rövid történeti visszatekintést adott azokról a kihívásokról, mérföldkövekről,  amelyekkel szembe kellett nézniük az eltelt 85 évben, de szót ejtett arról az elhivatottságról is, ami mindig is jellemezte az intézményt. Mint mondta, olyan egyéniségek végeztek náluk, akik az élet minden területén megállták a helyüket, köszönhetően annak a magas színvonalú, a kor elvárásainak megfelelő oktatásnak, ami mindig is jellemezte a Széchenyit.

A közönség soraiban jelenlegi és egykori büszke széchenyis tanárok és diákok is helyet foglaltak.
Fotó: Nagy Norbert

Horváth Lajos Zoltán, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója beszédében kiemelte, bár rengeteg változás történ ezen idő alatt, az intézmény hű maradt önmagához és minden körülmények között alkalmazkodott az ipar igényeihez. Az iskola jelenleg az ország egyik meghatározó, országos beiskolázású intézménye, az okleveles technikusi képzés birtokosa, amely a következő időszakban nagyszabású, átfogó fejlesztésen is átesik.

A gála a köszöntőket követően is emelkedett hangulatban, az iskola egykori diákjának, Nagy Judit szavalatával folytatódott, majd a jelen tehetségei, a legkülönfélébb művészeti ágakban előadott produkciókkal varázsolták el a publikumot. Csodás pillanatokat okoztak komolyzenei, irodalmi és tánc bemutatókkal. A magas színvonalú előadásokat pedig hatalmas tapssal jutalmazta a közönség, amelynek soraiban jelenlegi és egykori büszke széchenyis tanárok és diákok is helyet foglaltak. A jeles esemény a jubileumi év kapcsán meghirdetett Pengőverseny díjátadójával zárult, melynek győztese a 9. KNY osztály lett, nyereményük plusz egy osztálykirándulás nap és 100 ezer forint támogatás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában