Nem éri meg

2024.03.06. 17:30

Hiába szeretnék, nem lesz ATM Vértesbogláron!

Lakossági igényként fogalmazódott meg az alig ezer fős településen, hogy legyen pénzfelvevő automata, ám egyik pénzintézet sem vállalja, hogy ATM-et telepít a községben.

Borsányi Bea

Forrás: FMH Illusztráció

A kérdést, illetve az elutasító válaszokat is megtárgyalták a helyi képviselő-testület tagjai a legutóbbi ülésükön. Ahogy azt Sztányi István, polgármester kérdésünkre elmondta, mivel kicsi a település - az állandó lakosok száma 900 körül mozog -, egyik pénzintézetnek sem éri meg egy ATM telepítése, illetve üzemeltetése a faluban. – Sajnos be kell látnunk, hogy egy pénzautomata fenntartása egy ilyen kis településen, mint Vértesboglár, veszteséges lenne, ezért nyilván egyik banknak sem éri meg a fenntartása. Még a szomszédos Csákváron is, ahol nagyjából ötször annyian élnek, mint nálunk, küzdeni kellett azért, hogy az ATM megmaradhasson. Szerencse a szerencsétlenségben viszont, hogy Bogláron még megvan a posta, így ott szükség esetén a jövőben is lehet pénzt felvenni – tette hozzá a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában