Változás

2024.03.28. 15:45

Húsvét után életbe lép! - több helyi járat, új menetrend és díjszabás

Április elejétől új útvonalakkal bővül az autóbusz-hálózat és gazdagodik a menetrendi kínálat, ám ezzel együtt változik a díjszabás is.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Ahogy arról előzetesen már hírt adtunk április 2-tól jelentősen bővül a helyi járatos buszhálózat Székesfehérváron. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy új menetrend lesz és újabb járműveket állítanak forgalomba.

A helyi járatbővítésnek köszönhetően könnyebbé válik az egyes városrészekbe történő éjfél körüli hazajutás, javul a kórház átszállás nélküli megközelíthetősége, és a településrészeket összekötő járatok révén az átszállások száma is csökken – tájékoztat közleményében a Volánbusz.

A vállalat arra is kitér, hogy a korszerűbb autóbuszokból kettőt a Volánbusz biztosít, négy másik pedig alvállalkozói jármű lesz. Összesen tehát hat autóbusz bevonása várható a közösségi közlekedésben a megyeszékhelyen április 2-tól.

– A város közgyűlési döntése nyomán megvalósuló hálózatbővítéssel közel 280 ezer kilométerrel nő majd a járművek futásteljesítménye. 2024-ben várhatóan összesen mintegy 3,5 millió kilométert fognak megtenni a székesfehérvári helyi járatok. Az önkormányzat és a Volánbusz arra számít, hogy a menetrend bővítésének, valamint a kedvező tarifáknak köszönhetően lényegesen nőhet az utazások és a közösségi közlekedést választók száma a vármegyeszékhelyen – írják.

Ami pedig a változó díjszabást illeti, április 1-től nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára. A 30 napos, összvonalas, nyugdíjasoknak szóló mobilbérletért mindössze 280 forintot kell majd fizetni, a havi összvonalas bérletért pedig 340 forintot. A bérletek a pénztárban kiváltható nyugdíjas bérletigazolvánnyal használhatók utazásra. A 9800 forintos negyedéves nyugdíjas-, és a 8190 forintos 90 napos nyugdíjasbérlet kikerül a megvásárolható bérletek köréből.

A menetrendváltozásról és az új útvonalakról itt olvashat bővebben, a díjszabásról, jegy-és, bérlettípusokról pedig itt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában