Biztonság és védelem

2024.03.15. 19:00

Ismét nemzetközi konferenciát tartanak a kastélyban Fehérvárcsurgón

Március 22-23-án nemzetközi konferenciára hív mindenkit a Károlyi-kastély. A neves, egész Európából, így hazánkból is érkezők előadók, és a szinkrontolmácsok segítségével bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a Biztonság- és védelempolitika rejtelmeibe.

Palocsai Jenő

Katonák mindenképpen kellenek, de több előadó, több irányból közelíti meg a védelmi stratégiák kérdését

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Biztonság- és védelempolitikák, Európa egy átalakulás középpontjában? címmel szervezte meg a Károlyi József Alapítvány azt a nemzetközi konferenciát, melyet a Károlyi-kastélyban tartanak március 22-23-án. Az eseményt Szalay-Bobrovnitzky Kristóf, honvédelmi miniszter nyitja meg.

–A konferencia célja, hogy a különböző európai országokból érkező résztvevők összehasonlítsák az egyes nemzeti felfogásokat ezekről a kérdésekről, nem elhanyagolva a történelmi megközelítéseket, valamint ösztönözzék a történészek, politológusok, szociológusok, nem utolsó sorban pedig a fegyveres erők felelős személyei közötti párbeszédet és a kölcsönös megértést–tudtuk meg Fekete Ágnestől, a kastély munkatársától.

A nyelv nem lehet akadály, ugyanis magyar, francia, német és angol szinkrontolmácsok segítik megérteni a külföldről érkező előadókat.

A konferencia ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött.  Akár információra, van szükség, akár jelentkezési ívre, a 06 21 311 04 26 telefonszámon, vagy az [email protected] e-mail címen tudnak segíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában