Nőnapi kerékcsere

2024.03.08. 14:00

Izgalmas és rendhagyó technika óra zajlott az iskolában (videó)

Nem ijedtek meg a lányok a tanműhelyben, még egy kerékcserére is kaphatók voltak nőnap alkalmából! Persze ezzel is bizonyították rátermettségüket a SZC. Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett rendhagyó alkalmon.

Bokányi Zsolt

Fotó: Fehér Gábor

A pályaválasztás ügye, köztudottan nem kis kihívás elé állítja évről évre a szülők és a diákok sokaságát. Nem egyszerű ugyanis eldönteni, mi lenne a leginkább megfelelő képzés, oktatási forma, esetleg szakma a jövő generációjának, és elmondható, minden lehetőséget megragadnak a családok és a végzős diákokat oktató intézmények, hogy irányt tudjanak mutatni a nehéz témában. Így próbált segíteni és megmutatni magát a székesfehérvári SZC. Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is, a „Technika órák a szakképzésben” c. projekt keretében, pénteken délelőtt! Vendégek érkeztek tehát az intézménybe, mégpedig Csór településről a Mátyás Király Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai látogatták meg az iskolát, és nézhették végig több órán keresztül, hogyan zajlik az oktatás az intézmény keretein belül, aminek lehet, hogy éppen diákjaivá válnak majd a jövőben. 

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

A pályaválasztás előtt álló tanulók és kísérő tanáruk 8.00 és 12.00 óra között négy izgalmas és rendhagyó technika órán vettek részt, melyek során megismerkedhettek az iskolában oktatott szakmákkal, betekintést kaptak a gépészet és az autószerelés csodálatos rejtelmeibe, szakmai tanárok segítségével, láthatták például, hogyan zajlik a tervezési folyamat 3D-ben. Persze nem csak elméleti hanem gyakorlati bemutatóval is készültek a vendéglátók, ami nagy sikert aratott a látogató diákok soraiban, hiszen a tanműhelyben kereket cserélhettek egy autón, majdnem olyan gyorsan mint a Forma–1-ben szokás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában