Sztárvendég is lesz

2024.03.19. 11:00

Jön a IX. Fehérvári Halünnep - íme a részletek

A tavalyi évben az akkor rendelkezésre álló forrásokra és az elszabadult alapanyagárakra hivatkozva a Fehérvári Halünnep a közösségi oldalán jelentette be, hogy nem rendezik meg népszerű rendezvényüket. Idén azonban úgy tűnik, hogy a Halünnep újult erővel, kilencedik alkalommal tér vissza, hogy gasztronómiai kínálatával elkápráztassa a résztvevőket.

Déri Brenda

A 2022-ben tartott Halünnepen esett az eső, de a kóstolók és a remek hangulat miatt érdemes volt kitartani!

Fotó: FMH-archív

A régi visszatérők már jól tudják, hogy a Halünnep nem csak a halétkekről szól, jóval sokszínűbb annál. Így a főzőverseny mellett még számos más programmal is készülnek a szervezők: koncertek, színházi előadás, kézműves foglalkozás és kisállat-simogató is lesz. A rendezvény sztárvendégeként pedig az Irigy Hónaljmirigy érkezik.

A főzőversenyre még egészen április 15-ig lehet nevezni a Hofesz Pilinszky tér 1–2. szám alatt található irodájában. A versenyzők számára egy bográcsra való halat, tűzifát, tűztálcát, főzőhelyet, sörpadgarnitúrát és a Halünnep logójával ellátott kötényt biztosítanak a szervezők. A zsűri 12 órától kezdi értékelni a halételeket, a legjobbnak bizonyult versenyzők pedig a végén értékes ajándékokkal gazdagodhatnak – olvasható az SZKKK honlapján.

A főzőversenyt és a további családi programokat kínáló eseménynek csakugyan a Palotavárosi Tavak melletti terület ad otthont április 20-án, szombaton. A Halünnep szerevezői ezúttal is a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége. 

Kedvezőtlen időjárás esetén április 27-re halasztják a rendezvényt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában