Nem beszél a levegőbe

2024.03.27. 15:00

Második állomásához érkezik az előadás sorozat Móron

Nemrégiben Szabó Péter VEAB-alelnök tartott előadást a művelődési házban. A Kastély Akadémia házigazdája a továbbiakban moderál a többi előadáson. Április 5-én, az előadás sorozat második eseményén Gelencsér András levegőkémikus beszél majd a mindannyiunk számára elengedhetetlen dologról, a levegőről.

Palocsai Jenő

Bár az olvasóteremnek megvan a maga varázsa, a művelődési ház befogadóképességével nem veszi fel a versenyt

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottsága, és a móri Lamberg-kastély Művelődési Központ, hívta életre a Kastély Akadémiát, melynek címe a következő: Ábrándos szép napok… – őszintén a globális fenntarthatóság korlátairól.

Április 5-én, pénteken, 18 órakor Gelencsér András levegőkémikus tart előadást. Az MTA levelező tagja, egyben a Pannon Egyetem rektori tisztségét is betölti.

–Az előadás a hirtelen mindannyiunk számára forróvá vált globális fenntarthatóság divatos témakörét járja körül „unortodox” módon. Az előadó kizárólag a műszaki- és természettudományok törvényeire alapozva számol le egyesével a modern fogyasztói társadalom „fenntartható fejlődéséről” (értsd: fenntarthatatlan növekedéséről) táplált, a politikai és a gazdasági elit rövidtávú érdekeit kiszolgáló, fényesen csillogó illúziókkal. Személyét kizárólag az emberiség jövőjéért érzett aggódás hajtja, előadásában őszinte és felelős együtt gondolkodásra hívja az érdeklődő hallgatóságot. Hiszen az emberiség számára valóban „a lét a tét”, nincs másik bolygónk és még egy zsetonunk az újrakezdéshez–áll a kastély közleményében.

Az előadássorozat első állomása a Radó Antal Könyvtár olvasóterme volt, ám a fokozott érdeklődésnek köszönhetően a Kastély Akadémia előadásai mostantól az Erzsébet Téri Művelődési Házban, az Erzsébet tér 14. szám lesznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában