Egy öreg sas ma hosszú útra indult

2024.03.29. 14:37

Meghalt Domoszlai Géza aranykoszorús pilóta

Nagypénteken egy utolsó nagy repülésre indult Domoszlai Géza aranykoszorús, első osztályú repülőgépvezető és helikopterpilóta, aki januárban ünnepelte a 90. születésnapját.

Tihanyi Tamás

Géza bácsi az év elején székesfehérvári otthonában idézte fel a FEOL kérésére egyedülálló pályafutását

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH-archív

Az alföldi tanyavilágban töltött gyermekkora után lett a magyar légierő kiváló repülőtisztje, olyan férfi, aki vadászgép, helikopter és szállító repülőgép fülkéjében is szolgálta a hazáját. Magyarországon csaknem biztosan nem volt még egy hozzá hasonló, de valószínűleg sok más országban sem találtunk volna erre példát. Az Albatrosz Repülő Egyesület Öreg Sasok szakosztálya ma arról értesítette hírportálunkat, hogy a gondolataiban mindig friss, emlékeit idézve örökké fiatal Géza bácsi teste elfáradt, lelkét visszaadta teremtőjének. Özvegye – akivel 66 éve házasodtak össze –, gyermekei, unokái, számtalan barátja és tisztelője most már azzal a szomorú tudattal kénytelen tölteni a feltámadási ünnepet, hogy az idős repülőtiszt földi útja örökre véget ért. Egy újabb öreg sas távozott – emlékét szeretettel megőrizzük.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában