Több mint 20 éves hagyomány

2024.03.18. 21:00

Tavaszi nagytakarítás a Szőlőhegyen babgulyással

Már húsz éve minden tavasszal összegyűlnek a természet és a szőlőkultúra iránt elkötelezett önkéntesek, hogy helyreállítsák a Szőlőhegy és környékének rendjét. Az Öreghegyi Borbarát Klub és az Enyingi Borkedvelők Rendje által közösen szervezett esemény nem csupán a szemétszedésről és útjavításról szól, hanem egy közösség összetartozásáról.

Hajdú Marianna

Március 23-án ismét az Orbán szobornál gyűlnek össze az önkéntesek Enyingen, hogy kezdetét vegye a már hagyományosnak számító tavaszi nagytakarítás. Ez a rendezvény azonban több mint egy szimpla takarítási akció.
Már több mint húsz éve minden tavasszal azzal a szándékkal találkoznak a természet és a szőlőkultúra iránt elkötelezett önkéntesek, hogy helyreállítsák a Szőlőhegy és környékének rendjét. Az Öreghegyi Borbarát Klub és az Enyingi Borkedvelők Rendje által közösen szervezett esemény nem csak a szemétszedésről és útjavításról szól, ez az összetartozás élménye is, ahol a munka után közös babgulyás fogyasztásával zárják a napot, ahogy ez idén sem lesz másként. 

Pallag Mihály, a borkedvelők rendjének alapító tagja és elnöke szerint a városban évről évre visszatérő probléma, hogy sokan a kiskerteket szegélyező utcákban, bekötőúton hagyják a szemetet. A civil kezdeményezés eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy a tavaszi munkák megkezdése előtt tiszta legyen a környék, ideértve az odavezető utat is.

A szervezők nem csak a zártkert tulajdonosokat, hanem minden szőlőhegyet, természetet és bort kedvelő embert várnak, hogy csatlakozzanak a tavaszi megmozduláshoz. Mindezek mellett a város önkormányzata idén is lapátokkal, gereblyékkel, kesztyűkkel, zsákokkal, és az út javításához szükséges kővel támogatja munkálatokat, de az összegyűlt hulladék elszállításáról is gondoskodik.

A szervezők idén 40-50 önkéntessel számolnak, akikkel együtt gyorsan és persze jó hangulatban végzik el a szükséges munkálatokat. Természetesen a finom babgulyásról se feledkezzünk meg, amivel a nap végén dicsérik az elvégzett munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában