A honvédsereg megszervezésének története

2024.03.18. 12:00

Széchenyi-díjas előadó a székesfehérvári múzeumban

Tihanyi Tamás

Hermann Róbert gyakran vendégeskedik a pákozdi katonai emlékparkban, a Honvédfesztiválok visszatérő résztvevője minap Széchenyi-díjas lett

Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

Hermann Róbert történész professzor, egykori székesfehérvári gimnazista tart előadást március 19-én, 17 órakor a Szent István Király Múzeum rendházának dísztermében. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokának tudományos helyettese a honvédsereg 1848-49-es szervezetéről és szervezéséről beszél majd az érdeklődők előtt. Az előadás áttekinti az önálló magyar hadsereg megszervezésének történetét az áprilisi törvények szentesítésétől kezdődően. Mindenkit szeretettel várnak az eseményre.

Hermann Róbert történész, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár, a nemzetközi történelemtudományt is gazdagító tudományos pályája, több évtizede tartó példaadó szakmai megalapozottsággal és magas színvonalon végzett kutatói és oktatói tevékenysége elismeréseként március 14-én a Parlamentben vehette át a Széchenyi-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában