Szakma Sztár

2024.04.26. 20:30

A Dunaferr-iskola ipari gépészei mindent vittek

Megtartották a szakmunkás tanulók legnagyobb, legrangosabb országos megmérettetésének, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét. A területi előválogatókat követően a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum négy tagiskolájának (Dunaferr, Hild, Kereskedelmi és Rudas) húsz diákja jutott be a középdöntőbe, az országos válogatóba. Az elméleti feladatok után itt már a gyakorlati tudásukról adtak számot a fiatalok a zsűri előtt. A válogatókat követően alakult ki, hogy a különböző szakmákban kik jutottak döntőbe. – írja társoldalunk a duol.hu.

Feol.hu

Fotó: TZ

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum négy diákjáért is drukkolhattunk a pénteki döntőben. Az egyik ilyen szakma az ipari gépészeké volt. Mivel az ipari gépészek versenyében mind a három döntőbe jutott diák a Dunaferr Technikum tanulója volt, így csak az volt a kérdéses, hogy a diákok hogyan osztoznak a dobó fokain. A pénteki végeredmény szerint Horváth Csaba az első, Szemler Zoltán a második, Meleg Zsófia a harmadik helyet szerezte meg. Nyitott volt a verseny az irodai titkár kategóriában. Horváth Mónika, a Rudas Közgazdasági Technikum színeiben versenyzett, és sikerült megszerezni neki is az első helyet. Az eredményesen szerepelő diákoknak már nem kell szakmai vizsgát tenniük.

Zemankó Zoltán, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola igazgatója ott volt a diákok megmérettetésén: – Ezek az eredmények igazolják hosszú évek óta, hogy a Dunaferr technikum a szakképzésben élen jár. Ehhez a tehetséges diákok mellett fontos az is, hogy rendkívül jó szakemberek dolgoznak az intézményünkben. Zámbó Zsolt, az ipari gépészek oktatója immáron negyedszer készített fel bajnokokat a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumnak és a Dunaferr Technikumnak. Büszke vagyok a diákjainkra és a kollégáimra!

Szemenyei István, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatója is nagyon büszke az eredményre: – Horváth Mónikának gratulálok, és a mögötte álló szakmai csapatnak mindent köszönök. Az ügyviteli irodai képzés egyidős a Rudassal, ez az eredmény is igazolja, hogy jó helyen van. Sok ilyen sikerre van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük helyünket az ország és a vármegye legjobb technikumai között. Ezek az eredmények mindannyiunk számára inspirálóak.

Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója végig drukkolta a diákokkal és a felkészítő tanáraikkal a versenyt: – Büszke vagyok hallgatóinkra és oktatóikra. A Szakma Kiváló Tanulója versenyen évek óta ismétlődő dobogós helyezéseink igazolják, hogy nagyon jó színvonalú oktatás folyik a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeiben. Jól esik részeseinek lenni ezeknek az eredményeknek. Inspirál bennünket, hogy ez a siker a továbbiakban is folytatódni tudjon.

Forrás: duol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában