Kézilabda

2024.04.18. 11:00

Az év női sportcsapata: Alba Fehérvár KC (videó)

Az előző esztendőhöz hasonlóan a feol.hu és a Fejér Megyei Hírlap olvasói idén is szavazhattak az év legjobb sportolóira és az év emberére. 2023 legjobbjait ünnepélyes keretek között, eseménydús délutánon díjazta a szerkesztőség szerdán a bEAT étteremben.

Feol.hu

Az Alba Fehérvár KC női kézilabda együttese szoros versenyben zsebelte be a legtöbb szavazatot

Fotó: Fehér Gábor /Fejér Megyei Hírlap

Akárhogy is nézzük a sors fintora, hogy egy csapat sportág tavalyi elismerésre méltó eredményéről beszélünk, és közben az idei szezon bő egy hónap múlva véget ér. Ez azonban semmit nem von le az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapatának 2022-2003-as idényben elvégzett teljesítményéből. A korábbi években rendre bukdácsolt a csapat, az előző pontvadászatban a rendkívül fiatal, 22-23 éves átlagéletkorú együttes a közvetlen élmezőny, a nemzetközi kupákban induló gárdák mögött végzett a világ egyik legerősebb bajnokságában, és ez igencsak megsüvegelendő minden szempontból. A ma már a Kisvárda csapatát irányító Józsa Krisztián vezetésével több élcsapat ellen felvették a kesztyűt, és a közvetlen riválisokat maguk mögé utasítva a hetedik helyen végeztek. Jövőre lesz 20 esztendeje, hogy a klub fennállása legnagyobb sikerét érte el az EHF Kupa megnyerésével, ezt követően az egyesület vezetői egy olyan koncepciót dolgoztak ki, és egyértelműen amellett törtek pálcát, hogy az utánpótlást fejlesztik, és fiatal csapattal veszik fel a versenyt az NB I-ben. Úgy tűnik, ez a törekvés egyre inkább utat tör, bizonyítja ezt a jelenlegi gárda egy-egy idei kimagasló eredménye is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában