Egy éves a tagság

2024.04.24. 15:00

Faültetés és botanikai séta lesz a kastélyban Fehérvárcsurgón

Az Európai Történelmi Kertek Napját ünneplik a Károlyi Kastélyparkban, április 26-án pénteken. Az eseményen dendrológusok és általános iskolások ültetnek fát a kertben.

Palocsai Jenő

Az őshonos fák közé egyre több helyen tesznek messzi tájakról érkezett különlegességeket

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

A Károlyi kastély kertjében minden hónapban tartanak botanikai sétát, ahol egy szakember kalauzolja végig az érdeklődőket a faóriás matuzsálemek és az új fák, cserjék között. Április 26-án is lesz hasonló, ám az már az Európai Történelmi Kertek Napja alkalmából szervezett program lesz.

–Az eseményen 10 órától a megújult látogatóközpontban interaktív előadás és filmvetítés veszi kezdetét. Az érdeklődők hallhatnak arról, hogy mi a történelmi park, és mit jelent az Európa Tanács égisze alatt működő Történelmi Kertek Európai Útja tagjának lenni–tudtuk meg Fekete Ágnestől, a kastély munkatársától.

Tavaly óta tagja az említett hálózatnak a Fehérvárcsurgói Arborétum és Károlyi Kastélypark is. Ennek alkalmából 11 órától faültetés lesz a tanösvényen a nemzetközi Dendrológiai Alapítványt irányító dendrológusok és a helyi Károlyi József Általános Iskola tanulóinak részvételével, majd 12 órától történelmi sajátosságokon alapuló botanikai séta kezdődik.

A nap utolsó felvonása gyanánt, délben az iskolások által a kidőlt és kivágott fákról készített fotók kiállításának megnyitójára kerül sor a látogatóközpontban, ahol aztán a fotópályázat eredményhirdetésére is sor kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában