Türelem, alázat és koncentráció

2024.04.27. 17:00

Helikoptermodellező szezonnyitás Pákozdon

Az EMH SE, az Első Magyar Helikoptermodellező Sportegyesület tagjai szombaton azért érkeztek Pákozdra, hogy a futballpályán látványos program keretében mutassák be nagyszerű repülőeszközeiket, valamint nem kevésbé kiemelkedő tudásukat.

Tihanyi Tamás

A modellezőnek saját magának kell összeállítania repülőeszközét

Fotó: Kardos Ádám

Céljuk az volt, hogy az RC-helikopteresek és rajongóik kötetlenül találkozhassanak egy szórakozást ígérő napon és népszerűsítsék ezt a sokak számára csodálatos hobbit. A szervezők szeretettel várták a kicsiket és nagyokat, fiatalokat és idősebbeket. A gépeket bárki testközelből megtekinthette, a bátrabbak pedig szimulátoron tesztelhették reptetési tehetségüket.

A helikopterek a legnehezebben irányítható modellek
Fotó: Kardos Ádám

– Ez egy technikai sport, a legnehezebb modellezési forma – mondta a FEOL érdeklődésére a tordasi Huszti István, a jelenleg huszonhét tagot számláló egyesület elnöke. – A helikoptereket a magunk választotta motorral, szervóval, vezérlővel rakjuk össze, az utolsó csavarig ez a mi dolgunk. Mivel a levegőben minden nagyon gyorsan történik és a hibának zuhanás a vége, tanácsos először szimulátoron megtanulni az alapokat. A mi kedvtelésünk türelemre, alázatra és koncentrálásra tanít, de jó alap a matematika, a fizika, a geometria. Ha bárki kedvet érez ahhoz, hogy kipróbálja ezt a nehezen elsajátítható, de gyönyörű hobbit, keressen minket, szívesen látjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában