Frissen Fejérből

2024.04.26. 18:46

Huszadik születésnapját ünnepelte a Nyitott Tornatermek program (galéria)

A Nyitott Tornatermek program fennállásának húszéves évfordulója alkalmából ünnepélyes keretek közt méltatták a programot és mindazokat, akik nélkül nem lehetne ilyen sikeres a kezdeményezés.

Gombor Lili

Magony Tamás

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Húsz évvel ezelőtt vetődött fel annak gondolata, hogy sportolási lehetőséget kellene biztosítani mindazok számára, akik igénylik vagy nem engedhetik meg maguknak a különböző fizetős sportköröket, edzéseket. Így jött létre a Nyitott Tornatermek-program, amely azóta is lehetőséget kínál mindenkinek, aki mozogni vágyik. A huszadik évforduló alkalmából pénteken a Városháza dísztermében mondott beszédet Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta, hogy a huszadik születésnap azt mutatja, hogy akik annak idején ezt megálmodták, működtették, azok nagyon jó dolgot hoztak létre, mert az emberek nagyon szeretik. – Ilyen nagy ívű, szép hagyományokkal rendelkező, ráadásul különböző korosztályokhoz tartozó embereket megszólítani képes szabadidősport mozgalom még egy nincs az országban – fogalmazott a polgármester, majd elismerésül emléklapot nyújtott át mindazoknak, akik hozzájárultak a programban a foglalkozások megtartásához.

Magony Tamás, az önkormányzat sporttal kapcsolatos ügyekért felelős munkatársa előadásában ismertette a Nyitott Tornatermek program történetét és az eddig elért eredményeket, melyekből kiderült, hogy számos sportág lelt így otthonra a városban, és az évtizedek alatt több tízezer ember vett részt az így megvalósuló eseményeken, foglalkozásokon. Magony Tamás neve összefonódott az országban egyedülálló Nyitott Tornatermek programmal, és neki köszönhető, hogy a Kihívás Napján együtt mozog a város és évről évre egyre többen csatlakoznak mindkét programhoz. Mindezen érdemeiért és az elmúlt években nyújtott kiemelkedő szakmai munkájáért Magony Tamás Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában