Frissen Fejérből

2024.04.18. 17:40

Kiállítás nyílt a Szent György Alkotókör munkáiból

Kiállítás nyílt a Szent György Alkotókör munkásságából a kórházban, a közelgő Szent György Napi ünnepségükhöz kapcsolódóan.

Feol.hu

A képen: Nyakas Eszter ápolási igazgató

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A tárlaton 11 alkotó 23 képe látható, melyek között a kórház épületeit bemutató festményeket, portrékat és tájképeket egyaránt találunk. Megnyitó beszédében Nyakas Eszter ápolási igazgató elmondta, a kórház balatonszabadi üdülőjében minden évben alkotótábort tartanak, melyben idén Magyarország nevezetes épületeit festik majd meg az alkotók. A jövő heti Szent György Nap alkalmából a kórház dolgozói is be- betérhetnek majd a terembe, elmerengeni a festményeken. A nézelődők örömmel és meghatódottan fedezték fel az egykori főépület romjait ábrázoló festményt és merengtek el annak történetén. Az alkotókör festményei később a közösségi helyeket, kórtermeket díszítik majd, barátságosabbá, hangulatosabbá varázsolva a tereket. Horváth Péter, az alkotókör vezetője elmondta, jó szívvel ajánlják a tárlatot Szakáll Antal festőművésznek.

A tárlat 2024. május 3-ig tekinthető meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában