Bölcsődék napja

2024.04.23. 20:00

Magyar József Lászlóné kapott elismerést Székesfehérváron (galéria)

A Bölcsődék Napja alkalmából szerveztek ünnepséget a Százszorszép Bölcsőde Kis Gömböc Tagbölcsődéjében. Az eseményen átadták a „Bölcsődei Gondozásért” díjat is, melyet Magyar József Lászlóné kisgyermeknevelőnek ítéltek ebben az évben.

Palocsai Jenő

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első magyar bölcsődét 1852. április 21-én nyitották meg a fővárosban. 2010 óta ez a nap a bölcsődék napja, ami államilag elismert ünnep. Ennek alkalmából jelent meg a Kis Gömböc Tagbölcsődéjében Székesfehérvár bölcsődéinek vezetősége, a város több önkormányzati képviselője, illetve Cser-Palkovics András polgármester, aki köszöntőbeszédében méltatta azt a munkát, amit a legkisebbekért végeznek a nevelők.

Természetesen nem maradhatott el az ünnepi műsor sem, amit ez alkalommal a Maroshegyi Óvoda Napraforgó középső-és nagy csoportjának köszönhettek nagy tapssal a megjelentek.

Mint elhangzott, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata díjak, kitüntető címek, elismerések alapításával és adományozásával fejezi ki tiszteletét és megbecsülését mindazon személyek és közösségek iránt, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették a város szellemi és anyagi gyarapodását.

A „Bölcsődei Gondozásért” díjat tavaly adták át első alkalommal. Ez az elismerés annak a természetes személynek vagy szakmai közösségnek adományozható, aki vagy amely a bölcsődei ellátás területén, a székesfehérvári kisgyermekek nevelése, gondozása, fizikai, lelki egészsége és jóléte érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett.

A 2024-es év díjazottja Magyar József Lászlóné kisgyermeknevelő lett, aki kezdetben ápolónőként dolgozott a rendelőintézetben, majd 1990-ben, az akkori VI. számú Bölcsődében először mosónőként, majd három évvel később mint gondozónő dolgozott és 1996. júniusától lett szakképzett gondozónője az intézménynek.

Magyar József Lászlóné 1999-től Speciális Fejlesztő Bölcsőde néven az eltérő fejlődésmenetet mutató, mássággal élő gyermekek gondozását-fejlesztését szolgálta. Az új kihívás, a fejlődésbe vetett hit és a szakmai ismeretek bővítése iránti igény sarkallta Zsuzsát arra, hogy 2002-ben megszerezze az érettségi bizonyítványt, majd 2010-ben elvégezze a kisgyermekgondozó-nevelő képzést is. 

A díjazott méltatásából kiderült, hogy nemcsak a gyermekekhez, hanem az ő családjaikhoz is szeretettel, megértéssel, segítő szándékkal fordult. Vígasztalt, bíztatott, és ha szükség volt rá, akkor információkat szerzett és osztott meg a családokkal. 

Az elismerést Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában