Környezettudatosság már az iskolában

2024.04.20. 11:00

Önkéntes iskolások a tiszta környezetért

A csóri általános iskola tanulói csatlakoznak a tiszta Magyarországért küzdő önkéntes programhoz. Áprilisban folytatódik az országos "Te Szedd" akció.

Gombor Lili

Az esemény plakátja

Forrás: A szervezők

"Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember, gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is" – mondta a kis herceg. Antoine de Saint-Exupéry klasszikus könyve is arra tanítja már a legfiatalabb generációkat, hogy óvják és gondozzák környezetüket, és legalább olyan odafigyeléssel viseltessenek iránta, mint saját maguk iránt. A környezettudatosságra való nevelés ma már szerves része az oktatásnak. Ennek szellemében csatlakozik a Csóri Mátyás Király Általános Iskola az országos "Te szedd" akcióhoz, melyben az iskolások igyekeznek megtisztítani településeiket a hulladéktól. Az egész országra kiterjedő önkéntes program célja a tiszta Magyarország. A programhoz bárki csatlakozhat. A megmozdulás időpontja 2024. április 23. 13.00 óra, találkozási pont a Csóri Mátyás Király Általános Iskola.

A "Te Szedd" akcióhoz két módon lehet csatlakozni:  találkozási pont regisztrálásával koordinátorként vagy már meglévő zárt vagy nyitott találkozási ponthoz önkéntesként való csatlakozással. További részletek a Szelektálok.hu/teszedd honlapon érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában