Fejlesztés

2024.04.30. 18:00

Új játszótér várja mától a maroshegyi gyerekeket

Tetszetős, új játszótérrel bővült Székesfehérvár Maroshegy városrésze. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti füves területen kedden délután adták át a színes, biztonságos burkolattal és háromtornyos kalandvárral felszerelt játszóteret.

Borsányi Bea

Cser-Palkovics András, Bozai István, városgondnok és Brájer Éva

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

- Örömteli, hogy épül szépül a városrész, ahol főként a Harmatosvölgynek köszönhetően nagyon sok a fiatal, kisgyermekes család. Jórészt nekik épült a nem régen átadott új bölcsődénk és teljes létszám mellett üzemel az óvodánk is, ahová minden városrészben lakó kisgyermeket fel tudtunk venni, akik most váltak óvodakötelessé. A sok kisgyermek új játszótér kialakítását is szükségessé teszi, ám a Harmatosvölgyben – amely város a városban – egyelőre minden a magánberuházó tulajdona, ezért ott nem tud a város játszóteret kialakítani. Az egyeztetések azonban már folynak. Ám addig is, amíg eredményre jutunk, úgy gondoltam, hogy a néhány éve a közelben épült játszótér mellé csináltassunk egy másikat is – foglalta össze röviden Brájer Éva, a városrész önkormányzati képviselője, aki kiemelte, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Szilvási-Grund Helga vezetése mellett remek programokat kínál az itt élőknek, amit a maroshegyiek rendszeresen látogatnak is. Ezért is esett a választás az új játszótér kapcsán erre a területre. 

A terep előkészítése tavaly ősszel kezdődött és idén tavasszal folytatódtak a munkák, ám a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt csak most tudták befejezni. A képviselőasszony azt is hangsúlyozta, a játszótérre nem a szokásos ütközéscsillapító gumiréteg került, hanem egy magasabb minőségű és színes, kedves mintákkal ellátott borítást terítettek a háromtornyos kalandvár alá. A beruházás 18 millió forintba került és május 1-től mindenki örömére használható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában