„Egy jó terv legnagyobb ellensége a tökéletes terv reménye” (Clausewitz)

2024.05.01. 14:00

Mi lesz veled, Európa? (videó)

Vajon a német védelmi miniszter miért gondolja azt, hogy Oroszország fegyverraktározási kényszere nem a készletek lecsökkenése, hanem Európa megtámadása miatt történik?

Nagy Zoltán Péter

Már csak azok szeretnék, hogy folytatódjanak az ütközetek ukrán földön, akiknek ebből haszna van. Remélhetőleg egyre kevesebben vannak

Fotó: Mesterséges Intelligencia

Az orosz˗ukrán háborúról, Európára mért hatásáról és esetleges következményeiről beszélgettünk Horváth József nyugállományú vezérőrnaggyal, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadójával. A szakértő véleménye szerint a nyugati politikusok többsége a közösségi oldalak lájkjaiig látnak csak, s talán nincsenek tisztában szavaik következményeivel.

Fotó: Markus Schreiber!AP

A háború mellett ezer tényező hat a kontinens és vele együtt hazánk biztonságára. Miközben a nyugati politikusok a saját gazdái kezét kötik meg, ha rántott csirkecombról van szó, és követelik, hogy megfelelő tere legyen a csirkének, amíg vágó állapotra jut. Mindeközben Európa leszerződött Brazíliával, ahol a fiatal csibéket bezsúfolják tengeri konténerekbe, és amíg az óceánon átpöfög a gigászi hajó, vágócsirkévé nőnek a csibék, és senkit nem érdekel, milyen viszonyok között, mit esznek a növekedés érdekében. Közben Nyugat egyetlen eszmét követ és képvisel, hogy Ukrajna győzze le minden áron Oroszországot, de az ukránok már fáradtak, a társadalmi minimumot sem képesek életben tartani, napi pokol az életük...

Fotó: Dimitar Dilkoff/AFP

Hallgassák meg Horváth József okfejtéseit háborúról, lehetséges következményekről és esetleges eredményekről!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában