Vidéki majális

2024.05.01. 18:03

Paintball, parasztcsávó verseny, darts foci - megtelt a pázmándi sportpálya (galéria)

Az „ütősebb” programok csak délután kezdődtek, ám már délelőtt alig lehetett parkolóhelyet találni a sportpálya mellett Pázmándon, ahová nagyon sokan érkeztek, hogy élvezzék a jó levegőt, a napsütést és a majálist.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A jó levegő ugyan átmenetileg kissé füstössé vált, amikor a főzőversenyre benevezett tíz csapat tüzet gyújtott a bográcsok alatt, hogy bebizonyítsák, ők főzik a környék legfinomabb fogását. Rotyogtak hát a babgulyások, a birkapörköltek és más étkek, miközben fogyott az asztalokra kitett pogácsa, zsíros vakarcs, szarvas-szalámi és egyéb finomságok, hogy a pálinkát már ne is említsük! Ha jártak már ilyesféle rendezvényen, tudják, hogy megy ez ilyenkor. A főzőversennyel párhuzamosan indult a kispályás focikupa, amelyen 17 csapat mérte össze a tudását. A pálya mellett a gyerekek szorgalmasan ugráltak a levegővel felfújt várban, illetve rúgták a speciális labdát a darts focin, ami aztán – persze nem véletlenül - odaragadt a táblához. Kissé odébb lövöldözni is lehetett az alkalmi paintball pályán, aminek a szomszédságába hordták össze a délutáni parasztcsávó vetélkedő kellékeit. – Évek óta nem rendeztük már meg ezt a versenyt a faluban, pedig azelőtt is nagy érdeklődés és sok nevező mellett zajlott. Hála istennek, szép idő van és sokan kijöttek a majálisra és örömmel látom azt is, hogy az újonnan beköltözők közül is vannak itt többen – mondta Böjte Richárd, polgármester nem sokkal azután, hogy véget ért csapata mérkőzése a kispályás tornán.

Ha még nem látták volna: ilyen a darts foci
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A parasztcsávó verseny mellett volt kézműves foglalkozás gyerekeknek, tánc-, kutyás és tűzoltóbemutató, légpuska lövészet és a végén a habparti sem maradt el. Elmaradt viszont a bál, hiszen csütörtökön munkanap, ráadásul még nincs két hete, hogy jótékonysági bált tartottak a pázmándi gyermekek javára. Ami bevétel pedig az idei majálison bejött, azt a Pázmánd SE-nek ajánlják fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában